Goede resultaten PCOS orthomoleculair traject!

Ze was een orthomoleculair traject gestart in verband met haar PCOS klachten.
En wow, wat een fijn gesprek had ik met haar vanochtend! Ik zag een vrouw met “glow” die zoveel vitaliteit uitstraalde! En o wat vind ik zulke gesprekken fijn… want wat heeft ze alles met een enorme portie motivatie opgepakt!

Het begin van het PCOS – orthomoleculair traject

De uitslagen van de onderzoeken gaven qua hormoonwaarden duidelijk PCOS aan. Meerdere vrouwen in haar familie hadden PCOS-klachten en de huisarts had ooit aangegeven dat dit naar alle waarschijnlijkheid bij haar ook het geval was. De pil in het verleden geprobeerd maar daar voelde ze zich echt niet fijn bij. En dus bleef het zoals het was.
We onderzochten verschillende vitaminen en mineralen via het laboratorium Biovis. Daaruit kwam naar voren dat haar vitamine B12 te laag was en zo ook voor vitamine D3 en foliumzuur.
Haar bloedsuikerwaarden over de afgelopen 3 maanden (HbA1c) was net binnen de groene marge.
Wat is het fijn om te meten; meten is wat mij betreft echt weten. Weten wat nodig is om in te zetten, wat nodig is om aan te vullen!
En dus kon ik voor haar heel gericht een adviesplan maken. De juiste supplementen, inzet van de juiste voeding, wat is de juiste manier van stress verlagen en ook de combinatie met sporten.

PCOS orthomoleculair behandelen resultaat

Zojuist sprak ik haar, tijdens een tussentijdse evaluatie, even samen doorspreken hoe het gaat. Ik zag het verschil meteen al in haar gezicht. Ik zag haar energie, haar motivatie, haar glow 🙂

Haar manier van eten heeft ze zo enorm aangepast en dat ook nog eens met plezier. Voeden in plaats van vullen. Minimaal 400 gram groenten per dag (en dat redt ik echt niet door alleen met het avondeten groenten te eten zei ze). Suikers en koolhydraten beperken, meer eiwitten eten, vers eten en dan de juiste voeding die mineralen en vitaminen bevat die zij specifiek nodig heeft. Voldoende drinken. Sporten op een manier die bij haar past. Het resultaat? Energieker wakker worden, fitter voelen, geen tussentijdse bloedingen qua menstruatie, ze voelde waarschijnlijk een eisprong op een “normale” tijd na haar menstruatie, een hele goede stoelgang en als extra bonus was ze ook nog eens in gewicht geminderd.

Dit zijn de gesprekken die mij zo motiveren. Deze goede resultaten bij PCOS – orthomoleculair traject en dat al binnen een korte tijd!
Zij gemotiveerd, en ik ga ook weer vol positieve motivatie verder!