Orthomoleculaire therapie bij

Orthomoleculaire therapie is toepasbaar bij het oplossen van heel diverse klachten.

Orthomoleculaire Therapie

Vanuit een wetenschappelijke basis kunnen veel ziekteprocessen (preventief) positief worden bestreden. Dit door het afvoeren van afvalstoffen, het aanvullen van tekorten en aansterken door optimale voeding en leefstijl.

Klaar met je lichamelijke klachten? Ervaar dan het resultaat van  orthomoleculaire therapie!

Orthomoleculaire FAQ

Veel gestelde vragen over  Orthomoleculaire therapie

Binnen dit gedeelte probeer ik vaker gestelde vragen vanuit cliënten te bundelen. Zo krijg je meer duidelijkheid krijgt over orthomoleculaire ondersteuning.

Wil je toch meer weten?

Echter mocht jou vraag er niet bij staan of wil je meer informatie over orthomoleculaire ondersteuning bij jouw klachten? Twijfel dan niet om contact met mij op te nemen, of neem vooral eens een kijkje op mijn pagina op Instagram voor meer weetjes of informatie.

Ik werk graag met mensen die:

Meer willen leren over hun lichaam en gezondheid. Begrijpen dat het lichaam complex is omdat ieder persoon en elke situatie uniek is en die graag samen op zoek gaan naar een passende aanpak. Niet komen voor een quick fix, maar die aan de lange termijn willen werken. Bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken en waar mogelijk en nodig tijd, energie en geld te investeren in hun gezondheid.

Herken je je niet in bovenstaande? Dan is het waarschijnlijk beter om verder te zoeken naar iets wat beter bij je past. Echter ben jij wel benieuwd wat orthomoleculaire ondersteuning bij jouw klachten kan betekenen? Ik ga heel graag samen met jou de uitdaging aan voor jouw inner best!

Orthomoleculaire ondersteuning is waardevol bij een grote hoeveel chronische klachten. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Overgewicht & diabetes type 2
  • Hoge bloeddruk & hoog cholesterol
  • Maag- & darmklachten
  • Allergieën & voedselintoleranties
  • Schildklierproblemen
  • Stress, vermoeidheid & burn-out
  • Jeukende huid en/of eczeem
  • Prikkelbare darm syndroom
  • Hormonale klachten zoals PMS

Staat jouw gezondheidsklacht er niet tussen en wil je toch graag informeren naar de mogelijkheid van orthomoleculaire ondersteuning? Neem dan gerust contact met mij op.

Een behandeling of therapie bestaat vaak onder andere uit leefstijladviezen, voedingsadviezen, oefeningen en/of supplementen. Dit kunnen mogelijk adviezen zijn waar je nooit eerder van hebt gehoord. Ook kan het zijn dat deze adviezen je vragen om buiten je comfort-zone te treden daarom zal dit altijd in goed overleg gaan. Ik adviseer je zeker geen dingen die niet (goed) uitvoerbaar voor je zijn.

Normaal gesproken vindt een vervolgconsult zo eenmaal in de 4 weken plaats.

Het is echter leidend wat jij nodig hebt, de consulten zijn dan ook flexibel in te zetten en naar jouw behoefte. Je kunt dit bijvoorbeeld zelf online inplannen of mij een mailtje sturen als je een vervolgconsult nodig hebt. In het algemeen zijn er een aantal factoren die bepalen hoeveel vervolgconsulten nodig zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan jouw lichamelijke conditie, de oorzaak van je klachten maar ook de ernst en duur van je klachten. Zo zijn er bij chronische aandoeningen doorgaans meer behandelingen nodig om het lichaam aan te zetten tot herstel.

Wanneer je een onderzoek hebt aangevraagd gaat en het gaat om een laboratoriumonderzoek dan zal dit in goed overleg met jou zijn gebeurd en altijd met jouw toestemming. Daarom zal dit onderzoek als het eenmaal is ingestuurd naar het laboratorium ook daadwerkelijk afgerond worden. De resultaten zullen we nodig hebben om een passend persoonlijk plan voor jou op te kunnen stellen.
Echter wanneer het gaat om een traject wat je bij mij afneemt kunnen we altijd aanpassingen maken waar nodig. Het gaat er bovenal om dat jij kunt werken aan een goede gezondheid voor jouw lichaam en daar wil ik altijd aan mee werken!

Dat wordt veel beweerd wanneer je op orthomoleculaire therapie zoekt binnen het internet.

Er is echter niks zweverig aan!

Dat komt doordat er binnen orthomoleculaire therapie juist veel vanuit wetenschappelijke kennis wordt gewerkt. Zo werken we juist graag met laboratorium onderzoek zodat gegevens meetbaar zijn. We zullen niet snel vanuit bijvoorbeeld een aanname handelen. Zo kom je niet snel in een situatie terecht waarbij wordt gezegd; “je zult wel gevoelig zijn voor gluten dus laat voortaan alle voeding met gluten maar staan”. Er zal vooral een voorstel worden gedaan om vanuit onderzoek te laten bepalen of er allergieën of intoleranties de oorzaak zijn van jouw klachten. Natuurlijk zijn er verschillen tussen de ene orthomoleculaire therapeut of de andere therapeut. De beroepsopleiding is een 4-jarige HBO-opleiding en daarmee kun je dan ook een gedegen advies verwachten van mij als adviseur.

Bij Your inner Best ontvang je orthomoleculair advies online

Hoe fijn is dat! Jij kunt fijn thuis blijven of tijdens de pauze op je werk contact met mij opnemen. Je kunt het overal inpassen en toch ontvang je een persoonlijk advies van mij. Hoe dat kan? Ik werk graag met bijvoorbeeld Skype. Zo hebben we contact, kan ik je horen en zien. Wanneer er laboratorium onderzoeken nodig zijn dan zal ik deze lege monsters naar je opsturen en jij kunt deze weer naar het lab opsturen. Vervolgens ontvang ik de resultaten digitaal en deze zal ik weer in een online consult met je bespreken en toelichten. Ook vervolgconsulten zijn mogelijk via Skype of bijvoorbeeld Zoom.

Wil jij je ook
fit, gezond en
energiek voelen?