PMS Pre Menstrueel Syndroom

We werken samen aan jouw Inner Best!

Jezelf door PMS maar een korte periode per maand echt jezelf voelen…

Weten dat na die korte periode je hormonen de overhand weer nemen. Na je eisprong voel je je uitgeput, je hebt menstruatiepijn, je buik is opgezet en je stoelgang gaat veel trager. Ook kan je huid onrustig zijn, je voelt je down en hebt zo snel een kort lontje, zelfs je spieren en gewrichten zijn pijnlijker…

Al deze klachten zullen voor heel veel vrouwen herkenbaar voorkomen. Er is echter duidelijk sprake van een ontregeling. Denk jij ook dat je “het er maar mee moet doen”?  Niet nodig! Er is een oplossing voor jouw klachten!

Tijdens het traject gaan we samen allereerst bovenal op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Dit kan soms een hele puzzel zijn maar het is een puzzel die absoluut de moeite waard is! We gaan bijvoorbeeld na welke rol jouw darmmicrobioom speelt, hoe we jouw klachten kunnen verminderen en of er een  nutriënten tekorten speelt. Vervolgens gaan we na hoe we de hormoonbalans kunnen herstellen en hoe we alle lichaamsprocessen kunnen helpen door vitaminen en mineralen toe te passen. We bespreken samen welke rol voeding speelt en je krijgt van mij advies welke voedingsmiddelen juist heel goed zijn en welke je beter kunt beperken. Natuurlijk ontvang je er een lekker recept bij!
Daarnaast kijken we naar je leefstijl. Zijn er bijvoorbeeld aanpassingen mogelijk die jou helpen om je doel te behalen?

Voor wie is het PMS traject geschikt?

Herken je meerdere van de onderstaande klachten en ontstaan de klachten vaak na je eisprong, de periode voor je menstruatie?

 • Snel boos worden
 • Gespannen zijn
 • Depressieve klachten
 • Pijn in de borsten
 • Een opgeblazen gevoel
 • Weinig energie
 • Meer eetlust
 • Onrustige huid
 • Emotioneel
 • Vocht vasthouden
 • Hoofdpijn

Dan is het traject PMS mogelijk de oplossing voor jouw klachten! We gaan samen de puzzel maken om jouw lichaam om de oorzaak van jouw klachten te achterhalen en op te lossen. Kortom; je lichaam zo weerbaar mogelijk te maken!

In 5 stappen naar Your Inner Best

Hoe gaat het PMS-traject in zijn werk?

In 5 stappen naar Your Inner Best

Het is belangrijk om je te realiseren voordat je besluit te informeren naar het orthomoleculaire traject dat de oorzaak bestrijden anders is dan symptoombestrijding. Tijdens het traject gaan we op zoek naar de oorzaak en om deze te verhelpen is er tijd nodig. Tijd en jouw volledige inzet als het gaat om veranderingen die nodig zijn of bijvoorbeeld de supplementen die nodig zijn ook daadwerkelijk in te nemen. Over het algemeen zijn de eerste resultaten snel merkbaar maar om de oorzaak van je klachten helemaal te verhelpen is er zeker qua darmen tijd nodig. Dit traject geeft je deze tijd door de inbegrepen consulten over een periode van circa 6 – 8 maanden te spreiden.

Het PMS-traject bestaat uit 5 stappen;
(Klik op de plusjes voor uitgebreidere informatie)

1. Kennismaking

Allereerst starten we met een vrijblijvende kennismaking waarin we samen nagaan wat een orthomoleculair advies voor jou kan betekenen. Je kunt me via de mail of whatsapp je vragen stellen en wanneer nodig hebben we telefonisch contact.
Wanneer we allebei het traject willen starten kun je meteen een afspraak met mij maken of zelf online een afspraak reserveren.

2. Intake

De intake; Er volgt een online consult van circa 1-1,5 uur waarbij ik je hulpvraag en klachten goed in kaart kan brengen en waarin we overleggen welke eventuele laboratoriumonderzoeken nodig zijn om tot jouw doel te komen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een bloedonderzoek, speekselonderzoek of een darm-microbioomonderzoek. We stemmen dit uiteraard af op jouw mogelijkheden en budget. Ik zorg er voor dat je de juiste formulieren thuis krijgt en/of de monsters voor de afname thuisgestuurd worden. Kortom; meten is weten en om de oorzaak te achterhalen is “meten” nodig!

3. Uitslagen & adviesplan

Uitslagen & adviesplan in een online consult; een integraal advies wat past bij jouw mogelijkheden! Het duurt gemiddeld zo’n 4-5 weken voordat ik alle uitslagen binnen heb en kan gaan verwerken. Aan de hand van de uitslagen maak ik een adviesplan voor je op en dit neem ik met je door in een online-consult van ongeveer 1-1,5 uur.
Elk adviesplan wordt persoonlijk uitgewerkt en hierin neem ik jouw situatie mee. In het adviesplan geef ik je advies over voeding met concrete voedingsmiddelen en tips. Om eventuele afvalstoffen af te voeren, tekorten aan te vullen en je lichaamsfuncties te ondersteunen maak ik een adviesplan voor supplementen. Vaak bestaat een eerste advies uit een periode van 4-6 weken waarna we de supplementen in een vervolgconsult weer aanpassen.

Ook geef ik je adviezen qua leefstijl. Wat is ondersteunend en passend in jouw situate en op basis van jouw laboratoriumuitslagen. In het advies worden ook alle uitslagen van het laboratorium verwerkt zodat je daar inzage in hebt.

4. Evalueren

Evalueren; In een online consult bespreken we de resultaten en passen waar nodig aan. Een eerste evaluatie vindt vaak plaats na ongeveer 4 weken. In totaal heb je recht op 4 evaluatieconsulten van ongeveer 30 minuten. We plannen dit in aan de hand van jouw behoefte.

5. Afronding

Afronding van je traject; Wanneer het traject is afgerond zijn de resultaten merkbaar en, indien gewenst, meetbaar!

Wat zijn de kosten?

Jouw investering is €499
Dit zijn de kosten voor het volledige traject, en dus “uitgesmeerd” over circa 6-8 maanden. De facturering gaat in 3 termijnen. De eerste termijn bij aanvang van het eerste consult. De 2e termijn ontvang je na het tweede consult en de laatste termijn bij de afronding van het traject; na het laatste consult.

Samenvatting van waar jij recht op hebt:

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek, vervolgens een intake van ca 1-1,5 uur. Ik verwerk de uitslagen in een persoonlijk en op maat gemaakt adviesplan. We bespreken de uitslagen en het adviesplan in een consult van ca 1-1,5 uur. Daarna heb je nog recht op 4 vervolgconsulten van 30 minuten. Ook worden de eventuele monsters voor het laboratorium naar je opgestuurd en verzorg ik het contact met het laboratorium en de verwerking van de uitslagen.

Goed om te weten:
De kosten voor een laboratoriumonderzoek  zijn niet inbegrepen. Deze kosten worden 1 op 1 berekend door het laboratorium.

Interesse:

Wil je meer weten of heb je interesse in het volgen van dit traject? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op, of plan zelf direct online een afspraak.

Orthomoleculaire Therapie bij PMS klachten

PMS orthomoleculair therapeut online Your Inner Best Anneke Mans

een darmmicrobioom wat uit evenwicht was bleek de oorzaak van mijn pms-klachten. ik had daar zelf nooit aan gedacht maar dankzij het traject en een fijn supplement ben ik nu klachtenvrij!

Orthomoleculaire therapie is toepasbaar bij het oplossen van heel diverse klachten.

Ondersteuning bij

Vanuit een wetenschappelijke basis kunnen veel ziekteprocessen (preventief) positief worden bestreden. Dit door het afvoeren van afvalstoffen, het aanvullen van tekorten en aansterken door optimale voeding en leefstijl.