DNA Analyse

We werken samen aan jouw Inner Best!

“Echt! Dit wil je toch gewoon weten van je lichaam!

De DNA Analyse is een soort handleiding gericht op een gezonde leefstijl voor jouw unieke lichaam.”

Dat waren mijn eerste gedachten nadat ik contact had met het laboratorium over de DNA Analyse. Na het afnemen van wangslijmvlies (wattenstaafje volgens instructie langs je wang halen) gaat het laboratorium voor je aan de slag om het DNA te analyseren. Er komen enorm veel punten uit die mogelijk echte eye-openers voor je zijn. Eindelijk begrijp je waarom je met sporten er niet het maximale uit kunt halen, waarom je gewicht niet wil minderen terwijl jij je uiterste best doet, of waarom je snel een opgeblazen gevoel krijgt na het eten van een bepaald voedingsmiddel… Met een DNA Analyse krijg je een heel uitgebreid rapport wat gericht is op jouw unieke lichaam, op jouw specifieke DNA!

Wist je dat: Het DNA van mensen is voor 99% gelijk. Er is dus maar 1% van ons DNA wat onderling anders is, maar die ene procent bepaald enorm veel.

Via Your Inner Best krijg je toegang tot de meest uitgebreide genetische test die gericht is op een gezonde leefstijl op basis van jouw eigen DNA-profiel.

Wat wordt er geanalyseerd?

Er wordt een analyse gemaakt van een combinatie van genetische en epigenetische (ervarings-/omgevings-) factoren. Het is de meest complete nutrigenetische analyse op de markt die gericht is op een gezonde leefstijl.

Een gepersonaliseerd dieet

Wat kun je daar van verwachten? Er wordt een uitgebreide en intensieve studie uitgevoerd om op basis van jouw DNA-profiel een advies uit te brengen. In het advies staat onder andere of jouw lichaam juist sterk is in vetvertering, in koolhydraatvertering of eiwitvertering en hoe jouw lichaam calorieën verbruikt. Je weet dus op basis van jouw eigen DNA wat voor jouw lichaam makkelijk is om te verteren en wat juist moeilijk gaat. Je kunt wel denken dat je gewicht gaat verliezen door koolhydraat-beperkt te eten maar als dit juist voor jouw lichaam makkelijk omgezet kan worden zul je geen baat hebben gericht op blijvend gewichtsverlies. Er wordt in de analyse uitgewerkt welke verdeling van macronutrienten voor jouw lichaam het meest geschikt is.

Hoe gaat het met je verzadigingsgevoel, wat is je erfelijke aanleg op overgewicht. In de uitslag van de test krijg je uitgebreide suggestie voor de dagelijkse inname van meer dan 850 voedingsmiddelen en dranken die voor jouw lichaam een goede ondersteuning zijn. Daarnaast wordt er gekeken of er intoleranties spelen en ook hierop wordt het advies aangepast. Ook krijg je advies welke vorm van sport voor jouw lichaam het meest geschikt is op basis van je DNA. Verder wordt er een advies uitgebracht in welke micronutrienten je makkelijk tekorten op kunt lopen. Kortom; welke supplementen zijn voor jou dus belangrijk om in te nemen.

Geanalyseerde categorieën.

Hieronder zie je de geanalyseerde categorieën met enkele uitgewerkte onderwerpen. De daadwerkelijke DNA Analyse is enorm uitgebreid!

 • Aanleg voor overgewicht; je risico op overgewicht, vermogen tot gewichtsverlies, risico op JOJO-effect,
 • Eetgedrag; verzadigingsgevoel, aanleg voor eetlust en emotie-eten
 • Effect van lichaamsbeweging; wat is het effect van lichaamsbeweging voor jouw lichaam,
 • Vetmetabolisme; welke reactie geven verschillende soorten vetten voor jouw lichaam? Verbetering HDL met lagere vetinname
 • Koolhydtaatmetabolisme; vermogen om zetmeel te verteren, gevoeligheid voor koolhydraten, risico verstoring HDL cholesterol, aanleg voor verhoogde triglyceriden
 • Lipidenmetabolisme; hoe gaat de vetvertering?
 • Glucosemetabolisme, hoe is de vertering van glucose, in welke mate speelt er een risico op glucoseresistentie, diabetes, obesitas
 • Gevoeligheid voor smaken; gevoeligheid voor zout, zoet, bittere smaken,
 • Ontgifting; antioxidantvermogen
 • Supplementen;  Welke supplementen zijn op basis van jouw DNA aan te raden te suppleren?
 • Risico op vitaminetekort; Uitgebreide uitwerking welke vitamine een verhoogd risico geven op een tekort
 • Intolerantie; wat is het risico op intoleranties zoals bijvoorbeeld lactose, gluten, cafeine, fructose
 • Geschikte dieten; uitwerking van het effect van een bepaald dieet op jouw lichaam
 • Hormonen; Leptine (verzadiging), Visfatine (verband met obesitas, diabetes), Ghreline (eetlust), Adiponectine (afbraak vetzuren).
 • Ontsteking; diverse markers worden in kaart gebracht die verband houden met de ontstekingsgevoeligheid van jouw lichaam en die in verband zijn gebracht met metabole risicofactoren, insulineresistentie of bijvoorbeeld obesitas.
In 4 stappen naar Your Inner Best

Hoe werkt DNA analyse?

Het DNA-Analyse traject bestaat uit 4 stappen;

 

1. Vrijblijvend (mail)contact

Vrijblijvend (mail)contact,

Allereerst bespreken we de mogelijkheden van een DNA-Analyse. Je krijgt de testkit uiteraard thuis gestuurd wanneer je deze wil af nemen.

2. Intake

Intake;

Ik neem een vragenlijst met je door om door te sturen naar het laboratorium. Vervolgens begeleid ik je online met het afnemen van de swab (wattenstaafje volgens instructie langs binnenkant wang halen) en deze klaar te maken voor verzending. Je hebt van mij de retourenveloppe ontvangen. Als laatste stap verzend jij de enveloppe via de post.

3. Uitslagen & adviesplan

Uitslagen & adviesplan in een online consult;

Na circa 4-5 weken ontvang ik de onderzoeksanalyse en ga ik dit omzetten in een uitgebreid individueel plan en neem dit vervolgens met je door in een online consult van circa 1-1,5 uur.

4. Vervolgconsult

Wanneer je dit wenst kun je altijd een vervolgconsult inplannen op een later moment wanneer jij dit nodig hebt. Een online consult van 30 minuten komt op €40, een online consult van 60 minuten komt op €70.

Wat zijn de kosten voor het DNA Analyse traject?

Jouw investering is €495
De kosten voor een eerste gesprek, het ontvangen van de testkit, afname van de vragenlijst en het uitwerken van een gepersonaliseerd plan + een consult van ca 1,5 uur om de uitslagen te bespreken komen op €495.

Het fijne is dat DNA nauwelijks veranderd, je hebt dus levenslang tools in handen voor jouw inner best!

Interesse:
Wil je meer weten of heb je interesse in het volgen van dit traject? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op, of plan zelf direct online een afspraak.

Kortom; alleen jij kunt de eerste stap zetten naar jouw inner best!

Het DNA van mensen is voor 99% gelijk!

DNA analyse, DNA dieet, afvallen op basis van DNA, DNA voeding, orthomoleculair, Anneke Mans

Genetische factoren bepalen 40% – 70% van jouw BMI

Orthomoleculaire therapie is toepasbaar bij het oplossen van heel diverse klachten.

Ondersteuning bij

Vanuit een wetenschappelijke basis kunnen veel ziekteprocessen (preventief) positief worden bestreden. Dit door het afvoeren van afvalstoffen, het aanvullen van tekorten en aansterken door optimale voeding en leefstijl.