Burnout

We werken samen aan jouw Inner Best!

Herken je dat gevoel dat je ’s ochtends moe wakker wordt?

Of dat je juist zo moe bent ’s avonds en toch een groot deel van de nacht wakker ligt? Dat eigenlijk elke prikkel er een teveel is?

Door langdurige stress – in wat voor vorm dan ook- wordt er veel van je lichaam gevraagd. Je lichaam verbruikt veel bouwstoffen om te “overleven” en zo ontstaan er tekorten wat de burnout versterkt. De (eerste) symptomen van een burn-out kunnen zeer divers zijn; ieder mens is uniek en heeft een zwakke plek. Bij de een begint het met vermoeidheid, migraine, vergeetachtigheid of spijsverteringsproblemen, bij de ander met slecht slapen, depressieve gevoelens of aankomen in gewicht en niet meer kunnen afvallen. Of je hebt telkens last van kleine ontstekingen in je lichaam, mogelijk zelfs een auto-immuunziekte. Ook je schildklier kan uitgeput raken.

Zelfs door “kleinigheidjes” merk je al dat je uit balans raakt. En dat hoeft niet altijd een stress-oorzaak te hebben. Ook lichamelijke problemen kunnen voor een stress-reactie zorgen in het lichaam en het lichaam uitputten.

We gaan samen na wat voeding voor jou kan betekenen, hoe je leefstijl invloed kan hebben en wat de oorzaak is van mogelijke tekorten in het lichaam.

Voor wie is dit traject geschikt?
Herken je onderstaande punten?
 • Algehele vermoeidheid
 • Slecht geheugen
 • Verminderde stressbestendigheid
 • Piekeren
 • Je dagelijkse bezigheden lukken niet meer zoals voorheen
 • Verstoord dagprofiel cortisol: bijvoorbeeld veel moeite met opstaan en moeilijk inslapen
 • Verhoogde gevoeligheid voor licht, geluid en of geuren
 • Mild depressieve gevoelens
 • Lage bloeddruk (duizeligheid bij opstaan) en zin in zout eten (natrium)
 • Lage bloedsuikers en drang naar zoet
 • Ontstekingen die vrij spel krijgen (van eczeem en/of allergie tot zelfs auto-immuunziekten).
 • Je klachten zijn al langer aanwezig

Als gevolg van de uitputting voor je lichaam kan er een breed scala aan lichamelijke klachten ontstaan wat kan uiteenlopen van droge ogen, wazig zien, menstruatieklachten of transpireren tot hyperventilatie.

In 5 stappen naar Your Inner Best

Hoe gaat het traject in zijn werk?

In 5 stappen naar Your Inner Best

Het is belangrijk om je te realiseren voordat je besluit te informeren naar het orthomoleculaire traject dat de oorzaak bestrijden anders is dan symptoombestrijding. Tijdens het traject gaan we op zoek naar de oorzaak en om deze te verhelpen is er tijd nodig. Tijd en jouw volledige inzet als het gaat om veranderingen die nodig zijn of bijvoorbeeld de supplementen die nodig zijn ook daadwerkelijk in te nemen. Over het algemeen zijn de eerste resultaten snel merkbaar maar om de oorzaak van je klachten helemaal te verhelpen is er zeker qua burnout tijd nodig. Dit traject geeft je deze tijd door de inbegrepen consulten over een periode van circa 6 – 8 maanden te spreiden.

Het traject bestaat uit 5 stappen;


(Klik op de plusjes voor uitgebreidere toelichting)

1. Kennismaking

Vrijblijvende kennismaking;

Allereerst starten we met een vrijblijvende kennismaking waarin we samen nagaan wat een orthomoleculair advies voor jou kan betekenen. Je kunt me via de mail of whatsapp je vragen stellen en wanneer nodig hebben we telefonisch contact.
Wanneer we allebei het traject willen starten kun je meteen een afspraak met mij maken of zelf online een afspraak reserveren.

2. Intake

Intake;

Vervolgens hebben we een online consult van circa 1-1,5 uur waarbij ik je hulpvraag en klachten goed in kaart kan brengen en waarin we overleggen welke eventuele laboratoriumonderzoeken nodig zijn om tot jouw doel te komen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een bloedonderzoek, speekselonderzoek of een darm-microbioomonderzoek. We stemmen dit uiteraard af op jouw mogelijkheden en budget. Ik zorg er voor dat je de juiste formulieren thuis krijgt en/of de monsters voor de afname thuisgestuurd worden.

3. Uitslagen & adviesplan

Uitslagen & adviesplan in een online consult;

Het duurt gemiddeld zo’n 4-5 weken voordat ik alle uitslagen binnen heb en kan gaan verwerken. Aan de hand van de uitslagen maak ik een adviesplan voor je op en dit neem ik vervolgens met je door in een online-consult van ongeveer 1-1,5 uur.
Elk adviesplan wordt persoonlijk uitgewerkt en hierin neem ik jouw situatie mee. In het adviesplan geef ik je advies over voeding met concrete voedingsmiddelen en tips. Welke voedingsmiddelen bevatten veel van de tekorten die uit de onderzoeken naar voren komen en zijn dus nuttig om te eten of te drinken, welke producten kun je beter vermijden en wat is een fijne vervanger, welke voedingsmiddelen werken ondersteunend voor de klachten die je ervaart…

Om eventuele afvalstoffen af te voeren, tekorten aan te vullen en je lichaamsfuncties te ondersteunen maak ik een adviesplan voor supplementen. Vaak bestaat een eerste advies uit een periode van 4-6 weken waarna we de supplementen in een vervolgconsult weer aanpassen.
Ook geef ik je adviezen qua leefstijl. Wat is ondersteunend en daarom passend in jouw situatie en op basis van jouw laboratoriumuitslagen.In het advies worden ook alle uitslagen van het laboratorium verwerkt zodat je daar inzage in hebt.

4. Evalueren

Evalueren;

In een online consult bespreken we de resultaten en passen waar nodig aan. Een eerste evaluatie vindt vaak plaats na ongeveer 4 weken. In totaal heb je recht op 4 evaluatieconsulten van ongeveer 30 minuten. We plannen dit in aan de hand van jouw behoefte. Heb je eerder klachten en of vragen? Uiteraard kun je ook al eerder zelf een consult inplannen. Jouw optimale gezondheid is ons doel, bovenal werk ik daar graag aan mee.

5. Afronding

Afronding van je traject;

Wanneer het traject is afgerond zijn de resultaten merkbaar en, indien gewenst, meetbaar! Kortom; jouw inner best hebben we bereikt!

Wat zijn de kosten?

Jouw investering is €499
Dit zijn de kosten voor het volledige traject, en dus “uitgesmeerd” over circa 6-8 maanden. De facturering gaat in 3 termijnen. De eerste termijn bij aanvang van het eerste consult. De 2e termijn ontvang je na het tweede consult en de laatste termijn bij de afronding van het traject; na het laatste consult.

Samenvatting van waar jij recht op hebt:
Een vrijblijvend kennismakingsgesprek, vervolgens een intake van ca 1-1,5 uur. Ik verwerk de uitslagen in een persoonlijk en op maat gemaakt adviesplan. We bespreken de uitslagen en het adviesplan in een consult van ca 1-1,5 uur.
Daarna heb je nog recht op 4 vervolgconsulten van 30 minuten. Ook worden de eventuele monsters voor het laboratorium naar je opgestuurd en verzorg ik het contact met het laboratorium en de verwerking van de uitslagen.

Goed om te weten:
De kosten voor een laboratoriumonderzoek  zijn niet inbegrepen. Deze kosten worden 1 op 1 berekend door het laboratorium.

Interesse:

Wil jij ook de oorzaak van je klachten inzichtelijk maken en hier mee aan de slag gaan? Zoek je ook een manier om jezelf weer fit, energiek en weerbaarder voelen? Het is mogelijk! Ik gun jou ook deze ervaring om het beste uit jezelf te halen.

Wil je meer weten of heb je interesse in het volgen van dit traject? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op, of plan zelf direct online een afspraak.

Burnout of bijnieruitputting

orthomoleculair onderzoek, pds, leaky gut, darmmicrobioom onderzoek

Meten = Weten! Zeker met een burn-out is het belangrijk om na te gaan wat er daadwerkelijk speelt

 • Diverse laboratoriumonderzoeken
 • Inzicht krijgen in mogelijk opgelopen tekorten
 • Optimaliseren van processen in je lichaam die niet optimaal verlopen
 • “Kompas” om de juiste stappen te nemen voor your inner best!
Orthomoleculaire therapie is toepasbaar bij het oplossen van heel diverse klachten.

Ondersteuning bij

Vanuit een wetenschappelijke basis kunnen veel ziekteprocessen (preventief) positief worden bestreden. Dit door het afvoeren van afvalstoffen, het aanvullen van tekorten en aansterken door optimale voeding en leefstijl.