Prikkelbaar darmsyndroom; persoonsgerichte behandeling PDS,

Juist omdat er zoveel factoren van invloed zijn op PDS is er geen algemene behandeling. Daarom is in mijn ogen maar 1 behandeling doeltreffend. Prikkelbaar darmsyndroom; persoonsgerichte behandeling!

PDS een complexe aandoening

Heb jij ook op een forum gelezen dat dit DE oplossing is voor PDS, en dat je dit zeker moet proberen?

Iedereen die vaak al lang aan het zoeken is naar een oplossing voor darmklachten, en te horen heeft gekregen dat het Prikkelbaar darmsyndroom een rol speelt, weet dat PDS heel complex is.
Je denkt de oplossing te hebben en vervolgens blijkt dit de oplossing zeker niet te zijn. En dus zoek je weer verder. Het Prikkelbaar darmsyndroom vraagt om een persoonsgerichte behandeling!
Want welk forum of welk tijdschrift je ook opent, wat voor de een werkt, werkt voor jou juist niet. Die geweldige tip die je voorbij zag komen heeft bij jou juist gezorgd voor dagenlang buikpijn en opgezette darmen.

Wat maakt PDS nu zo complex?

Er spelen zoveel factoren mee in het ontstaan van darmklachten dat juist daar een oorzaak ligt voor de complexiteit en ook meteen voor de lastige taak om een standaard behandeling te ontwikkelen.
Ik noem hieronder een aantal voorbeelden van factoren die van invloed zijn;

  • Darmmicrobioom
  • (Laaggradige) Ontstekingen in het lichaam
  • Te hoge activiteit van mestcellen (histamine aanmaak)
  • Verstoring microbioom-darm-hersenas dus denk bijvoorbeeld ook aan de neurotransmitter Serotonine
  • Voedingsfactoren denk aan bijvoorbeeld vezel-inname, prikkelende stoffen of weinig gefermenteerde voeding
  • Stress langdurig
  • Voedings allergien/intoleranties
  • Darmparasieten / Candida
Prikkelbaar darmsyndroom; persoonsgerichte aanpak.
De behandeling van PDS orthomoleculair met Your inner Best Orthomoleculaire therapie
Spelen er bij jou ook reacties op voeding?

Als je dit lijstje even op je laat inwerken dan begrijp je dat het enorm lastig is om een standaard voedingsschema te maken of een standaard medicatie te ontwikkelen die voor het overgrote deel van mensen met darmklachten goed werkzaam is.
Wat bij de een de oorzaak is, speelt bij de ander totaal niet als oorzaak.

Prikkelbaar darmsyndroom; persoonsgerichte behandeling

Als orthomoleculair therapeut kijk ik met jou mee wat er speelt als oorzaak voor je darmklachten. Het liefst werk ik met laboratorium onderzoek zodat we meetbaar en inzichtelijk maken wat bij jou speelt.
Hoe verloopt de histamine aanmaak, hoe zijn de darmbacterien verdeeld, speelt er een leaky gut, hoe verloopt de opname van vitaminen en mineralen, zijn er parasieten aanwezig in je darm die voor klachten zorgen, hoe sterk is het slijmvlies van je darmen, spelen er intoleranties qua voeding, hoe verloopt je spijsvertering, hoe gaat het met de aanmaak en het reguleren van neurotransmitters….
Heel gericht kunnen we inzetten wat nodig is, stap voor stap tot jij gaat merken dat je lichaam zich gaat herstellen!

Prikkelbaar darmsyndroom; persoonsgerichte behandeling! In mijn ogen kan het niet anders dan dat de behandeling van PDS altijd persoonsgericht is. Met alleen een capsule pepermuntolie of laxeermiddel los je darmklachten niet op. Tijdelijk misschien. Maar zeker niet blijvend!

Ga jij ook aan de slag met je darmklachten en op zoek naar de oorzaak?


Prikkelbaar darmsyndroom; persoonsgerichte behandeling PDS Orthomoleculair Your inner Best