Darmmicrobioom onderzoek, hoezo dan?

Waarom zou je een darmmicrobioom onderzoek laten doen?

Een darmmicrobioom onderzoek? Om eerlijk te zijn… ik had er tot 4 jaar geleden nog nooit van gehoord. Ik zou me ook hebben afgevraagd ” hoezo dan”!
Nu zeg ik; had ik er maar van gehoord! En had iemand me maar verteld wat dit voor mijn gezondheid had kunnen betekenen.

Gelukkig kwam ik er door een orthomoleculair traject mee in aanraking en ik deel dit dan ook graag weer met jou. Laat het eens onderzoeken, je zult je zoveel beter gaan voelen!

Darmmicrobioom onderzoek orthomoleculair. PMS, PDS, opgezette buik, allergie, diabetes, overgewicht, your inner best

De uitwerking van het onderzoek bij mij

Zo lang als ik me kan herinneren had ik last van buikpijn, van pre-menstruele klachten, van het niet lekker reageren op voeding en daar dan ook telkens een oorzaak voor zoeken. Mijn buik was zo vaak opgezet, obstipatie, een vol gevoel. Daarnaast werd mijn energie ook steeds minder. Natuurlijk zijn daar altijd verklaringen voor te zoeken met verhuizingen, klussen en 3 kleine kinderen maar ik wist gewoon dat daar de oorzaak niet lag.
Ik slikte heel wat paracetamol, nurofen, ibuprofen en soms was de buikpijn zo erg dat ik heftigere pijnstilling kreeg tot zelfs injecties met morfine toe.
Op een gegeven moment kwam ik in een stress-volle tijd. Mijn darmen die al niet blij waren kregen het nu echt zwaar. Het gevolg was dat ik last kreeg van een jeukende huid. Iets om behoorlijk gek van te worden.
Medisch werd er geen oorzaak voor gevonden, ook niet na biopten.

Daarna kwam ik in aanraking met een orthomoleculair therapeut.
Dat veranderde alles voor mij!

Er kwamen uit het darmmicrobioom onderzoek heel wat dis-balansen en tekorten naar voren. Stap voor stap zijn we aan de slag gegaan, first things first.
Na korte tijd werd de jeuk duidelijk minder, en daarna was mijn jeukende huid eindelijk over. Wat was ik blij! Daarna voelde ik hoe week na week mijn gezondheid beter werd. Ik reageerde steeds minder heftig op bepaalde voeding, de reden daarvoor was dat mijn spijsvertering verbeterde. Vetten, Koolhydraten en Eiwitten konden op een normale manier worden verteerd en ook worden opgenomen in mijn lichaam.
Mijn energie verbeterde (daaag wattengevoel in mijn hoofd), mijn buik was steeds minder opgezet, en ja, zelfs mijn obstipatie verdween (hallo normaal toiletbezoek).

Uiteindelijk werd mijn lever sterker, ging het ontgiften steeds beter en mede dankzij de verbeteringen in de opnames van vitaminen en mineralen waren ook de hormonale ontregelingen verleden tijd.

Je darmen bepalen zo veel! Van geluk tot energie en je immuunsysteem!

Waarom ik dit zo uitgebreid beschrijf? Samen met mij zijn er enorm veel mensen die zoeken naar een sterk, gezond functionerend lichaam. Waar reacties op voeding minimaal worden, waar een lichaam gevoed wordt met alles wat het nodig heeft, een lichaam wat ingezet kan worden in al zijn of haar kracht!
Want wat zijn er veel klachten die onnodig zijn! Die opgelost kunnen worden!
Besef dat je lichaam enorm mooi in elkaar steekt. Zijn er tekorten? Dan zoekt het lichaam een andere route om toch voor elkaar te krijgen wat moet gebeuren. Maar zijn de voorraden er ook niet of zijn ze al verbruikt? Dan ontstaan er tekorten en vervolgens ontstaan er klachten.

#doeslief voor je darmen!

#doeslief voor je lichaam en zorg er voor! Benut het in al zijn of haar kracht!


Heel leuk als je Your inner Best ook op Insta volgt!