Afvallen, Gewichtsverlies & Darmbacterien

Er is zoveel mogelijk met een goed darmmicrobioom onderzoek!

Afvallen of gewichtsverlies is moeilijk voor jou?

Misschien is het een geruststelling; het kan zijn dat je de schuld aan je darmmicrobioom kunt geven! De een bereikt met een kleine aanpassing al een mooi gewichtsverlies. Terwijl jij met volop aanpassingen misschien juist in gewicht aankomt! Het lijkt allemaal zo oneerlijk verdeeld.

Voor mij ging er een wereld open als het gaat om het darmmicrobioom. Echt! Wanneer je mij 4 jaar geleden had gezegd dat het darmmicrobioom een grote rol speelt in het bepalen van mijn lichaamsgewicht dan had ik een keer geknikt en gezegd dat dat vast heel belangrijk is, maar ik zou weer verder zijn gegaan met mijn dieet.

Inmiddels weet ik wel dat je met een darmmicrobioom wat uit evenwicht is heel hard moet werken voor minimaal resultaat.

Darmbacteriën helpen bij het verteren

Dit is misschien niet zo moeilijk voor te stellen. Je eten moet verteerd worden en dan het liefst ook nog op de juiste manier. De juiste darmbacteriën en de juiste hoeveelheid van deze bacteriën kunnen er voor zorgen dat de voedingsstoffen daadwerkelijk worden opgenomen in je lichaam en dat je voeding goed wordt verwerkt naar uiteindelijk je ontlasting. Maar hoe vaak gebeurt het niet dat je ontlasting net te veel ruikt, je obstipatie hebt of bijvoorbeeld juist een wat brei-achtige ontlasting of diarree? Heb jij veel papiertjes nodig om je billen af te vegen nadat je ontlasting hebt gehad? Of heb je een opgezette buik, last van winderigheid of laat je ontlasting een spoor achter in het toilet? Dit kunnen allemaal tekenen zijn dat je darmbacteriën niet optimaal hun werk kunnen doen.

Jij kunt je best doen voor gewichtsverlies maar mogelijk is je darmmicrobioom niet in balans en merk je dus geen effect.

Ook wanneer er mogelijk een leaky gut, of lekkende darm meespeelt zal dit zorgen voor een gewichtstoename.
Een ander voorbeeld is Candida Albicans; wanneer dit speelt in je darmen heb je continu behoefte aan zoetigheid, behoefte aan suikers en onvermijdelijk gewichtstoename.
En wat dacht je van het “gevoel van volzitten”?
Een ander voorbeeld is de verhouding tussen bacteriodeten en firmicuten. Een disbalans (verhoogde firmicuten) kan er voor zorgen dat jij een verhoogd risico hebt op overgewicht.

Ook de bacteriën die butyraat (boterzuur) produceren of de Akkermansia bacterie hebben invloed op jouw gewicht!
En zo zijn er nog veel meer voorbeelden van de invloed van het darmmicrobioom op je lichaam en lichaamsgewicht.

Wist je dat we ongeveer 1,5 kilo aan darmbacteriën hebben? En dat een gezond darmmicrobioom zo’n 150 verschillende soorten bacteriën bevat?!

Diëten tot je een ons weegt

Je kunt oneindig lang een dieet volgen maar dit is beslist geen garantie dat je ook je doel haalt; namelijk gewichtsverlies. Je kunt willen proberen om tegen je darmbacteriën op te boksen maar geloof me; zonder te weten wat er zich in je darmen afspeelt ga jij die strijd niet winnen. Met een darmmicrobioom onderzoek ga jij ontdekken wat er zich in je lichaam afspeelt en kun je de juiste “wapens” inzetten om wel dat gewichtsverlies te gaan bereiken!

Hoe gaat dat een darmmicrobioom onderzoek?

Mail me eens met jouw vraag via info@yourinnerbest.nl zodat we samen kunnen nagaan of een darmmicrobioom onderzoek nuttig is.
Wanneer je een onderzoek wil opstarten zal ik je de benodigde monsters opsturen via de post.
Je vangt wat ontlasting op en doet dit volgens de aanwijzingen in de potjes die daarvoor bestemd zijn. Je hebt van mij ook een retourenveloppe ontvangen waarin de gevulde monsters opgestuurd kunnen worden naar het laboratorium. Het lab gaat dit uitgebreid analyseren. Dit duurt ongeveer 2-4 weken. Daarna ontvang ik de onderzoeksresultaten en ga ik een uitgebreid persoonlijk adviesplan voor je opstellen. Hierin neem ik het totaalplaatje mee; jouw voeding, leefstijl en de onderzoeksresultaten.
Aan de hand van het totaalplaatje geef ik je een advies voor de supplementen die jouw lichaam nodig heeft. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de juiste probiotica of andere supplementen. Zo kun je heel gericht gaan werken aan een optimale darmmicrobioom en daarmee niet alleen een evenwicht in je microbioom maar ook in je lichaamsgewicht!

Wat zal je lichaam en je darmmicrobioom blij worden van de juiste voeding! Meer energie, een juist gewicht voor jouw lichaam, gezonde huid en happy darmen… daar doen we het voor!

Meer lezen over Your inner Best, Orthomoleculaire Therapie of gewoon even kijken op de Insta-pagina? Klik dan hier!

Net zoals jouw DNA uniek is, is ook je darmmicrobioom uniek!

Gewichtsverlies Orthomoleculair Darmmicrobioom onderzoek